Geheim Amerikaans genootschap met grote politieke macht.
Opgericht in 1832. Bestaat exclusief uit ex-studenten van Yale University. Complottheorie of werkelijkheid? Welk verband is er met het Israëlisch-Palestijns conflict?

 

Relevantie

Er zijn aanwijzingen dat in het verleden een link bestond tussen het genootschap en de nazi’s. Volgens sommige journalisten is het genootschap ook nu nog relevant voor het conflict tussen Israël en zijn buurlanden. Zij verklaren de pro-joodse houding van veel Amerikaanse politieke en industriële leiders uit hun banden met Skull & Bones.

Leden

De bekendste leden van The Order of Skull and Bones zijn de voormalige Amerikaanse presidenten Bush Jr. en zijn vader. Ook voormalig presidentskandidaat John Kerry is lid van de organisatie. In 2004 kwam het genootschap in de schijnwerpers, na de openbare debatten in de verkiezingsstrijd tussen Bush en Kerry. Vanwege hun gezamenlijk lidmaatschap zouden de debatten een schijnvertoning zijn geweest, met als bewijs de afwezigheid van felheid in de discussie. Net als andere leden zwijgen beide leiders over alles wat met de organisatie te maken heeft. Naast maar liefst vijf leden van de familie Bush telt het genootschap ook grote namen als Harriman, Morgan, Rockefeller en Taft. Leden van het genootschap zouden belangrijke Amerikaanse media (Times) in handen hebben.

Rituelen

In de tombe van Skull en Bones op de Yale Universiteit, waar het genootschap werd opgericht, worden jaarlijks vijftien nieuwe leden toegelaten. Dat kan alleen op uitnodiging. De nieuwe leden worden pas volledig geaccepteerd na het ondergaan van diverse rituelen, die veel gemeen hebben met merkwaardige gewoonten binnen de vrijmetselarij en het satanisme. Een voorbeeld hiervan is naakt in een doodskist liggen.

Geheimzinnig

De gebruiken van het genootschap zijn omhuld in een wolk van duisternis. Buiten de leden om weet niemand precies wat zich afspeelt binnen de muren van de tombe. Hetzelfde geldt voor de praktijken van Skull en Bones buiten de tombe. Zo zou de broederschap directe banden hebben binnen de CIA en het Witte Huis. Tevens bestaan er geruchten dat het genootschap het brein was achter illegale geldstromen naar de nazi’s, maar in dezelfde periode ook naar de leiders van de Sovjet-Unie.

Doel

De doelstellingen van de groep zijn onduidelijk. De ene onderzoeker meent dat het voorkómen dat de wereldmacht in handen van Joden komt een belangrijk doel is. Anderen melden dat juist een sterke pro-Joodse houding te signaleren valt.

Geheim getal

Het getal 322 neemt een centrale, volgens sommigen zelfs wellicht heilige, plaats in binnen het broederschap. Speculaties over de betekenis lopen uiteen. Volgens sommigen verwijst 32 terug naar de oprichtingsdatum en zou de laatste 2 voor de tweede afdeling staan. Onderzoeksjournaliste Alexandra Robbins meent dat het getal verwijst naar de Griek Demosthenes, die een geheim genootschap oprichtte. Deze overleed in 322 v. Chr.

Onderzoek

Diverse onderzoekers (o.a. Alexandra Robbins van de New York Times https://alexandrarobbins.com/skullandbones/, Anthony C. Sutton, Rosenbaum) hebben getracht meer feiten over Skull & Bones boven tafel te krijgen – zonder veel succes. De film The Skulls (2000) gaat over Skull en Bones, maar is fictief. Een in ons land uitgezonden documentaire (augustus 2001) over het genootschap werd zwaar gecensureerd.

 

Beoordeel dit artikel

Gerelateerde Berichten